Wat hebben wij te bieden…
Uitzicht vanaf het terras

Rust, ruimte, natuur!
Echte gastvrijheid op een Goddelijke plek!

Een gezellig terras met een fenomenaal uitzicht over heuvels, weilanden en bossen, waar roofvogels statig verkennend hun rondjes maken.Twee meter lager op ons grasland zijn 6 ruime plekken te vergeven voor caravan, camper, vouwwagen of tent. Op de bovenverdieping van onze fermette, met eigen opgang aan achterzijde een super kamer (le tournesol) met sanitairblok, waar gasten kunnen vertoeven op basis van logies/ontbijt.
Charolais koeienOnlangs hebben we “Le Tournesol” uitgebreid met de “opkamer” Chez Nous”.
Zodoende hebben we een familiekamer "La résidence Familiale” gecreëerd, waar 2 x 3 personen kunnen verblijven.
In de zomerdag staat beneden een zwembad opgesteld. Laat de jeu de boules ballen rollen of waag je kans op de (buiten) kegelbaan. Een schommel en zandbak zijn voor de kids fijn. Her en der verspreid in de wei vind je een bankje om intens te genieten van de natuur, de vrijheid, het uitzicht, de rust, dan wel van de typische geluiden van de Morvan zoals de koekoek, de hamerende specht, les canards de Gérard, het loeien van de zo karakteristieke Charolais koeien met soms daar bovenuit het imponerende geluid van de kolossale torro. Le petit Papillon is een eldorado voor vogelaars. Een tiental nestkastjes krijgt vrijwel elk jaar nieuwe bewoners. Diverse mezensoorten, vinken, en putters zijn graag geziene gasten. Zelfs de in Nederland zeldzame hop hebben wij al meermalen gespot.

Stal met sanitair In de stal (l'étable) spik en span sanitair met douches, toiletten en wastafels. Voor de allerkleinste kids is er een commode, een babybadje en een aangepaste wc bril. In de patio een gootsteen voor de afwas. Links in de stal is de "Tweede kamer". Een gezellige bar met open haard, waar we als ami(e)s onder elkaar kunnen zijn met een hapje en een drankje. Een lekker tapbiertje of goed glas wijn. Ook is het goed toeven in de loggia, waar regelmatig een knapperend haardvuur brandt. Bovenop de "Tweede kamer" is het 2 persoons gastenverblijf (tuinhuis) Le Grenier. Achter de stal op het bovenste plateau beschikken wij over het subliem gelegen gastenverblijf "Bellevue" . Fantastisch uitzicht met alle privacy en comfort; complete inrichting, kookunit en privé sanitair. De blokhut Hirondelle wordt regelmatig gebruikt in combinatie met chalet Bellevue. Ook doortrekkers maken hier graag gebruik van. Kampeerders claimen dit verblijf vaak als laatste nacht.

Wij zijn kleinschalig en willen dat graag zo houden! Het voelt goed om er persoonlijk te zijn voor onze gasten. Op dinsdag en vrijdag om circa 9.00 uur hoor je de claxon van de bakker. Wij bieden u regelmatig de mogelijkheid om in te schrijven voor een menu. Desgewenst gaan wij frites bakken voor onze gasten. Onze gezellige BBQ-avonden zijn inmiddels wijd en zijd bekend. De stenen pizzaoven is onze nieuwste aanwinst! Wij bakken de lekkerste pizza in de regio!...
Vanaf 24 uur wordt buiten volledige rust verlangd.

Tot nu toe hebben alle leeftijden het prima naar de zin gehad op "Le papillon". Kleinschalig maakt overzichtelijk en herkenbaar! Sportievelingen kunnen hier sowieso uitstekend uit de voeten!...

Voor internet-liefhebbers is het wetenswaardig, dat wij Wi-Fi hebben.


Sanitairblok Sanitairblok Sanitairblok