Op 1 mei 2008 heeft de burgemeester van Cussy en Morvan met enig tamtam "Le Papillon" officieel geopend. Een kleinschalig domeintje, waar persoonlijk contact hoog in het vaandel staat. In de "Tweede Kamer" is het goed toeven. Deze voormalige koestal heeft zijn authentieke karakter behouden. Een gezellige ruimte met bar en kachel nodigt U uit voor een aangenaam verblijf met een hapje en een drankje. Hier ligt ook het gastenboek. Spelmateriaal is volop aanwezig. Onze huisbibliotheek voor groot en klein vindt graag aftrek. Wij blijven benieuwd naar Uw ervaringen! Recent hebben we het terras bij de voordeur van ons huis helemaal overkapt. Een geweldige aanwinst! Een mals regenbuitje bij aangename temperaturen weerhoudt ons niet van een gezellig etentje in de buitenlucht.
De moestuin voorziet ons van aardappelen, verse groenten (sla, tomaten, radijs, boontjes, courgettes, komkommers en uien) en fruit (frambozen, aardbeien, mirabellen en bramen). De kruidentuin (naast kegel/jeudeboules baan) is er tevens voor onze gasten! Het grasveld is onder controle. Het is even zoeken geweest naar de juiste planten op deze grondsoort, maar met de aanplant van heide, lavendel, experimentele flora en diverse boomsoorten laten wij de natuur verder beheerst zijn gang gaan. Kersen, appelen, walnoten en kastanjes gedijen prima!
De caravan/tentplekken hebben een elektrische aansluiting die op 5 ampère is afgezekerd.
De helling achter de stal kent een drietal plateaus, waar een kegelbaan is aangelegd. Hier kunnen de jeu de boules ballen ook prima rollen! We hebben ook een rookoven en stenen pizza-oven in gebruik genomen. Op het bovenste plateau staat het chalet Bellevue met privé sanitair; optimale privacy en een fantastisch uitzicht. Op het laagste plateau, grenzend aan de camping staat de blokhut Hirondelle. Er zijn een vijftal routes uitgezet voor wandelaars en nordick walkers. Ook is de mogelijkheid aanwezig voor een partijtje badminton. Voor de liefhebbers is er een tafelvoetbalspel.
Helaas heeft Reintje de vos onze kippendroom verstoord. Desgewenst kunnen we bij onze buren terecht voor een kakelvers eitje.
Wij houden U op de hoogte!

Hebt U een punt van kritiek? Vertel het ons!

Was U verblijd? Vertel het wijd en zijd!

Wij nodigen U van harte uit! Graag tot ziens!

Inderdaad!...Bienvenue chez "Le Papillon"

Gerrie Christians en Chris van Goch.